ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ: Υποψήφιος με το Ποτάμι επίτιμος πρόξενος της Γερμανικής Καγκελαρίας

Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο στην Ελλάδα, στην πολιτική σκηνή μίας χώρας που μαστίζεται από χίλια μύρια προβλήματα (μεταναστευτικό, οικονομικά, πολιτική αστάθεια).

Πως το έλεγε μια διαφήμιση; Θέλει και τον… Γερμανό του;

Αυτό συμβαίνει με Το Ποτάμι και τον νομό Ροδόπης, όπου υποψήφιος βουλευτής είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της περιοχής, ο Σταμάτης Κουρούδης, όπου όμως μας μεταφέρει ο οικονομολόγος Παναγιώτης Λελιάτσος, είναι και επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Θράκη.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον κ. Κουρούδη, ούτε τον γνωρίζουμε από κοντά, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι ένας υποψήφιος από κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή, έχει στις τάξεις του επίτιμο πρόξενο της Γερμανικής Καγκελαρίας, προξενεί εντύπωση.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο σάιτ μας ο Παναγιώτης Λελιάτσος, “ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανικής Καγκελαρίας, προωθεί συμφέροντα της Γερμανίας σε μία ούτως ή άλλως ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι η Θράκη”.

Ο κ. Κουρούδης ήταν υποψήφιος με Το Ποτάμι του… αμόλυντου Σταύρου Θεοδωράκη, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια και στις επερχόμενες εκλογές, που θα γίνουν κατά τα φαινόμενα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Στο γεγονός ότι ο κ. Κουρούδης ήταν υποψήφιος στις 26 Ιανουαρίου με Το Ποτάμι, αναφέρεται και το σάιτ, inkomotini.gr, απ’ όπου «δανειστήκαμε» και τη φωτογραφία που είναι μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο κ. Κουρούδης είναι επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας, αναφέρεται ξεκάθαρα στο griechenland.diplo.de

 

Κουρούδης: «Οι Γερμανοί είναι φίλοι, εταίροι και συνεργάτες…»

Σύμφωνα με το σάιτ xronos.gr, ο κ. Κουρούδης, απαντώντας για την επικινδυνότητα της δράσης του γερμανικού παράγοντα στην περιοχή της Θράκης, μετά από καταγγελία του Παναγιώτη Λελιάτσου, απάντησε:

«Οι Γερμανοί είναι φίλοι, εταίροι και συνεργάτες».

Δηλαδή, την ώρα που ο ίδιος ο Σόιμπλε ήθελε την καταστροφή της Ελλάδας, την ώρα που την καταδίκαζε σε θάνατο, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα και δη τη Θράκη, θεωρεί τους Γερμανούς και τον Σόιμπλε, φίλους της Ελλάδας, εταίρους και συνεργάτες.

Ο φίλος δεν θέλει την καταστροφή σου.

Ο συνεργάτης ξέρει ότι αν καταστραφείς, θα έχει και αυτός χασούρα.

Ο εταίρος γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα έρθει και η σειρά του.

Οπότε, αν θεωρεί ο οποιοσδήποτε ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι, εταίροι και συνεργάτες, μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν;

Για να μην αναφερθούμε στην ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου “οι Γερμανοί είναι φίλοι μας”…

Διαβάστε τι αναφέρει το σάιτ, με ημερομηνία δημοσίευσης την 11η Ιουνίου 2015 και σε ρεπορτάζ του Δήμου Μπακιρτζάκη:

ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ

«Στο Ποτάμι δεν πιστεύουμε ούτε σε καλές Ρωσίες, ούτε σε κακές Γερμανίες». Στην παραπάνω φράση της τοπικής επιτροπής Έβρου του κόμματος περιγράφεται η απάντηση στην καταγγελία του Παναγιώτη Λελιάτσου, πολιτευτή Έβρου και μέλους εθνικού συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επικινδυνότητα της δράσης του Γερμανικού παράγοντα στην περιοχή της Θράκης. Η καταγγελία εδράζονταν στο διήμερο συνέδριο για τον τουρισμό που διοργανώνεται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή στις 13 και 14 Ιουνίου με θέμα τον προσβάσιμο τουρισμό σε συνεργασία με το φορέα της Ελληνογερμανικής συνελεύσεως στον οποίο επικεφαλής είναι ο κ. Φούχτελ. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, «προφανώς κάποιοι αιρετοί άρχοντες του τόπου μας δεν έχουν αντιληφθεί την επικινδυνότητα της δράσης του Γερμανικού παράγοντα στην περιοχή της Θράκης, πόσο μάλλον δε του γνωστού think tank hanns seidel stiftung. Προφανώς ο κ. περιφερειάρχης επηρεαζόμενος από τις πολιτικές καταβολές που προέρχεται και οι οποίες παραχωρήσανε την αυτοδιοικητική και κεντρική εξουσία στον αρμόδιο υπουργό επί της Ελλάδος που όρισε η καγκελαρία συνεχίζει την ίδια πολιτική. Kατόπιν όλων αυτών προτρέπουμε τον κύριο Περιφερειάρχη να ακυρώσει την εν λόγω εκδήλωση θεωρώντας πως δεν μπορεί και δεν νοείται εντός ελληνικής επικρατείας γερμανικός παράγων να καθορίζει πολιτικές δράσεων οικονομικής και όχι μόνο φύσεως. Δεν μπορεί και δεν νοείται κανείς ξένος να επιβάλλει ή να συμβουλεύει αιρετούς άρχοντες. Είναι κατάντια για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Θεωρώ και πιστεύω πως υπάρχουν ικανοί και άξιοι Έλληνες τεχνοκράτες οι οποίοι μπορούν να φέρουν εις πέρας την προώθηση αυτών των πολιτικών».

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Οι Γερμανοί είναι φίλοι, εταίροι και συνεργάτες, ήταν η απάντηση που έδωσε ο  Σταμάτης Κουρούδης επίτιμος πρόξενος Γερμανίας στη Θράκη και μέλος στο Ποτάμι. «Έχουν κι αυτοί τα δικά τους μειονεκτήματα, θα πρέπει να τα αποδεχτούμε και να ζήσουμε με αυτά. Είναι ο κόσμος στον οποίο ανήκουμε, αυτοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι». Η συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι σημερινή. «Είχε αποφασιστεί από τις κυβερνήσεις παλιότερα να υπάρχει μια συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Κι αυτή η συνεργασία είναι χρόνια κι έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα», αναφέρει ο κ. Κουρούδης, κάνοντας γνωστό πως «οι δήμοι της Ελλάδας με την τοπική αυτοδιοίκηση της Γερμανίας δημιούργησαν τη λεγόμενη ελληνογερμανική συνέλευση. Τα γραφεία της είναι στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Μπουτάρης είναι επικεφαλής. Αυτή η συνεργασία έχει ήδη αποδώσει και έχουν γίνει αρκετά βήματα για τον λεγόμενο εναλλακτικό τουρισμό. Το συνέδριο στην Κομοτηνή αποτελεί και έναυσμα για διάφορες διαδικασίες. Το Σαββατοκύριακο θα έρθει και εκπρόσωπος του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, το οποίο θα κάνει ένα μεταπτυχιακό με θέμα τον τουρισμό και θέλει να ξεκινήσει με άτομα από την Θράκη και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα στο συνέδριο, όχι μόνο για ΑΜΕΑ αλλά για τον ειδικό τουρισμό».  Η ουσία στην όλη υπόθεση, για τον ίδιο είναι η εξής: «Ο δήμος εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως επειδή υπάρχει ο Περπατώ, έχει βάλει στόχο η Κομοτηνή να γίνει πόλος έλξης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο Δήμο μας είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι σε σχέση με άλλους δήμους. Σαν επιχειρηματίας έχω τύψεις που δεν έκανα περισσότερα πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι πήραν μια πολύ καλή πρωτοβουλία, δηλαδή να πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο και να μάθουμε τι γίνεται αλλού και πως μπορούμε να φέρουμε τουρισμό με άτομα με ειδικές ανάγκες στην περιοχή μας. Αν αυτό το πράγμα το πετύχουμε, έχουμε λύσει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα με τον τουρισμό, που αυτή την στιγμή τουλάχιστον στο νομό μας βασίζεται στους Βούλγαρους».

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ-ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΒΡΟΥ 

«Ο κ. Λελιάτσος, επενδύοντας στο φόβο και χρησιμοποιώντας γνωστές πρακτικές εθνικοφροσύνης και λαϊκισμού, επιχειρεί να προσπορίσει πολιτικά οφέλη για τον ίδιο και το κόμμα  του, ΑΝ.ΕΛ, αφού ως υποψήφιος πολιτευτής Έβρου, κατηγορεί τον περιφερειάρχη ΑΜΘ για ενδοτισμό και υπακοή στις βουλές του κ. Φούχτελ και άρα της «κακής» Γερμανίας. Ο κ. Λελιάτσος ξεχνά ότι η «κακή» Γερμανία αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μέλος είναι και η Ελλάδα, κάτι που στην πλειονότητά του επιθυμεί και ο ελληνικός λαός. Στην ημερίδα «Προσβάσιμος Τουρισμός: Ώθηση και προκλήσεις» εκτός από τους «Γερμανούς επί κατοχής» και τα «Γερμανικά think tank» συμμετέχει ο βραβευμένος  σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων «Περπατώ», το οποίο θα πρέπει πρώτα να γνωρίσει (www.perpato.gr), πριν εκφράσει απαξιωτικές απόψεις δημόσια. Εάν υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες ή καταγγελίες για κάποιον από τους φορείς θα πρέπει άμεσα να τις υποβάλλει στον εισαγγελέα και θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά του. Έτσι μια εκδήλωση ανταλλαγής τεχνογνωσίας και αλληλοενημέρωσης για τον Τουρισμό μεταξύ δύο χωρών, μετατρέπεται σε βήμα για την έκφραση προσωπικών λαϊκίστικων κορωνών, αδιαφορώντας εντελώς για τον σκοπό της. Ταυτόχρονα εμπλέκεται σε ένα επικίνδυνο γεωπολιτικό παιχνίδι ορμώμενος από φαντασιώσεις δικές του και του προέδρου του κόμματός του κ. Καμμένου. Δυστυχώς το κόμμα που υπηρετεί ο κ. Λελιάτσος συμμετέχει στην κυβέρνηση της χώρας μας. Οι Έλληνες ως λαός με παράδοση στην φιλοξενία, δεν αποτρέπουμε κανένα λαό να επισκεφτεί τη χώρα μας. Στο Ποτάμι δεν πιστεύουμε ούτε σε καλές Ρωσίες, ούτε σε κακές Γερμανίες, αλλά σε συμμάχους και συνεργασίες με όλες τις χώρες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις πραγματικές διαστάσεις συνεργασίας μας, με πραγματικά δεδομένα, λογική και όχι με λαϊκίστικες ιδεοληψίες και κορώνες».

Πηγή http://news.makedonias.gr

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *