Πότε θα πληρωθούν ελέυθεροι επαγγελματίες ιδιοκτήτες ακινήτων και επιστήμονες

Ηαρχή θα γίνει την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου όπου θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια κατά 40% τον Νοέμβριο. Για τον συγκεκριμένο μήνα θα εισπράξουν το 50% της απώλειας που είχαν.

Για παράδειγμα εάν το ενοίκιο ήταν 1.000 ευρώ, εισέπραξαν 600 ευρώ από το ενοικιαστή και 200 ευρώ και τώρα θα λάβουν 200 ευρώ από το κράτος.

Σημειώνεται ότι από τις 15 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια τον Δεκέμβριο ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια τον Ιανουάριο.

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «myBusinessSupport».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του real.gr ήδη στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αποσταλεί αιτήματα από φοροτεχνικούς προκειμένου να δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση. Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Τονίζεται ότι το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Μιλώντας στο real.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι «όσοι έλαβαν υψηλές ενισχύσεις στον προηγούμενο κύκλο, θα λάβουν μικρότερες με την επιτρεπτέα προκαταβολή 5».

Το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Ενώ προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και το τέλος Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η επιτρεπτέα προκαταβολή 5 καλύπτει και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ενίσχυση 400 ευρώ σε 100.000 επιστήμονες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να γίνουν οι αιτήσεις και να ενισχυθούν με 400 ευρώ οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα είναι πολύ πιθανόν να ανοίξει μεθαύριο Παρασκευή με την καταβολή της ενίσχυσης να εκτιμάται ότι θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου, το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι δικηγόροι, μηχανικοί, οδοντίατροι, γεωτεχνικοί, οικονομολόγοι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές. Το ύψος της ενίσχυσης αναμένεται να φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 100.000 δικαιούχους.

Σχετικό περιεχόμενο

Δραματική προειδοποίηση Όλαφ Σολτς: Η Ευρώπη απειλείται με πόλεμο
«Ο πόλεμος απειλεί και πάλι την Ευρώπη και ο κίνδυνος...
Read more
Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%
Νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% ανακοίνωσε πριν από λίγο ο...
Read more
Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Πιέζουν για επιπλέον μέτρα οι ειδικοί
Επιπλέον μέτρα στους ανεμβολίαστους ζητά μερίδα ειδικών, ενώ υπάρχουν και...
Read more
Ενας τούρμπο Αρης, που τον έσφαξε ο τραγικός έλληνας διαιτητής
Ενας Αρης που πραγματικά μαστίγωσε την Αεκ μέσα στην Αθήνα,...
Read more
ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →