Ελαιώνας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προσεχώς

Τη δημιουργία ελαιώνα στην “καρδιά” της Θεσσαλονίκης τους επόμενους μήνες, σχεδιάζει να δημιουργήσει η διοίκηση Δήμου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος χώρος αναμένεται να “γεννηθεί” στο πάρκο Γαλοπούλου, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, συνεχίζοντας την ιδέα του αστικού αμπελώνα που υπάρχει ήδη στην περιοχή του Καυταντζογλείου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης,Γιάννη Μπουτάρη, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να φυτευτούν περισσότερες από εκατό ελιές στο χώρο της Β’ δημοτικής κοινότητας.

Τα παραπάνω ανέφερε ο κ. Μπουτάρης στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Ανακύκλωση και το Αστικό Περιβάλλον, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος κάλεσε παράλληλα τους κατοίκους να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά “στόχος είναι μέχρι το 2020 να φτάσουμε το 50% στα ανακυκλώσιμα υλικά”.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, Θανάσης Παππάς, από την πλευρά του μίλησε για “στοχευμένη πολιτική για την ανάπτυξη της πόλης για το 2020. Έχουμε βελτιώσει όλες τις παραμέτρους για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την ανακύκλωση”.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *