Εξοδος της Βρετανίας απο το ευρώ – Εκστρατεία ξεκινά ο Farage

Ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα εγκαινιάσει σήμερα μια εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ και οι όροι της αποτέλεσαν αιτία σφοδρών συγκρούσεων στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Μαΐου στη χώρα. Μετά τη νίκη του Συντηρητικού κόμματος στις εκλογές, η κυβέρνηση υπέβαλε στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ ή την έξοδό της από αυτή. Βάσει του νομοσχεδίου, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί το αργότερο την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Ο Φάρατζ ανήρτησε χθες στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ένα μήνυμα με το οποίο προανήγγειλε μια “σημαντική ανακοίνωση” σήμερα το μεσημέρι για την “μεγαλύτερη εκστρατεία που έχει κάνει ποτέ το UKIP υπέρ της αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ”.

Η εκστρατεία αυτή θα υποστηρίξει οποιοδήποτε ευρωσκεπτικιστικό κίνημα στη Βρετανία, αλλά δεν ενωθεί επίσημα με τις εκστρατείες άλλων κομμάτων, διευκρίνισε ο Φάρατζ στον ιστότοπο που δημιουργήθηκε γι’ αυτήν. Πρόσθεσε ότι το UKIP είναι έτοιμο να αντιπαρατεθεί με τους “φιλοευρωπαίους”.

Το UKIP έχει επανειλημμένα δεσμευθεί υπέρ του δημοψηφίσματος και υπέρ κοινών προσπαθειών για να μειωθεί η παράτυπη μετανάστευση στη Βρετανία.

Ο Φάρατζ απορρίπτει τον χαρακτηρισμό “ρατσιστικό” που προσάπτεται στο κόμμα του επειδή απαιτεί τη σκλήρυνση της βρετανικής πολιτικής όσον αφορά τη μετανάστευση κι είχε υποστηρίξει πέρυσι ότι επιχειρείται η δαιμονοποίησή του.

Ο Φάρατζ σε δηλώσεις του αυτή την εβδομάδα τόνισε ότι η πολιτική της ΕΕ έναντι των προσφύγων έχει προκαλέσει μια ανεξέλεγκτη ροή οικονομικών μεταναστών που αναζητούν δουλειά στις ευρωπαϊκές χώρες. Ο ηγέτης του UKIP κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να ακυρώσουν τη συμφωνία Σένγκεν — την οποία η Βρετανία δεν έχει υπογράψει.

Μια έρευνα της εταιρείας ORB η οποία είχε δημοσιευθεί τον Ιούλιο είχε καταδείξει πως το 55% των Βρετανών επιθυμεί η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ και ένα 45% τάσσεται υπέρ της αποχώρησής της από την Ένωση.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *