Εξαγριωμένοι αγρότες κατά της κυβέρνησης φώναζαν συνθήματα

 

 

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της στο κλειστό γυμναστήριο των Φερών, στον Έβρο, λίγο πριν την έναρξη του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών. Εξαγριωμένοι κτηνοτρόφοι και αγρότες με τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, εισβάλλοντας μέσα στο κλειστό γυμναστήριο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.Το παρών στο Συνέδριο έδωσε μεταξύ άλλων και ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, που δέχθηκε τα… πυρά των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να αποτραπούν τα χειρότερα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι παραγωγοί ακινητοποίησαν έξω από το γυμναστήριο τα τρακτέρ τους.

Μετά και την παρέμβαση των Αστυνομικών δυνάμεων τα πνεύματα ηρέμησαν. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για το ποσό των ενισχυτικών αποζημιώσεων που πιστώθηκαν – αν και με καθυστέρηση – στην αρχή της εβδομάδας στους λογαριασμούς τους, ωστόσο τα χρήματα που τελικώς είδαν να τους καταβάλλονται στις περισσότερες των περιπτώσεων ήταν δραματικά λιγότερα απ” αυτά που ανέμεναν.

H ένταση προκλήθηκε όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι περικύκλωσαν με τρακτέρ το Κλειστό Γυμναστήριο Φερών. Στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο Γυμναστήριο και ζήτησαν να αποχωρήσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλια – Τσαρουχά, οι παριστάμενοι βουλευτές και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης.

Οι αγρότες με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Σγουρίδη. «Τα χωράφια μας εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα και δεν έχουμε λάβει ακόμη αποζημίωση» είπε ο κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο τούς οφείλει τα 10.000 ευρώ που είχανε δώσει οι κτηνοτρόφοι για τον εμβολιασμό των βοοειδών για την οζώδη δερματίδα.

Τελικά οι αγρότες αποχώρησαν από τον χώρο του συνεδρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αλλά περιμένουν απάντηση. Υπογράμμισε ότι υπήρχε αδυναμία να προμηθεύσει το υπουργείο τα εμβόλια και καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας για να διευθετηθεί λογιστικά το θέμα.

[youtube height=”350″ width=”500″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=g7p0KN4D9qw[/youtube]

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *