Διαλύει την ΟΝΝΕΔ ο Μητσοτάκης

 

Την επί της ουσίας διάλυση της ΟΝΝΕΔ και την επανίδρυσή της, διαδικασία που θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Συνέδριο της Ν.Δ. αποφάσισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα όσα απίθανα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν η ψηφοφορία για την ανάδειξη εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στο κόμμα και το Συνέδριο της ΝΔ ΄κατέληξε σε φιάσκο.Αιτία αποτέλεσε  η μακρά διελκυστίνδα των κομματικών στελεχών προκειμένου να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ερείσματα στον γαλάζιο μηχανισμό.

Παρά το γεγονός ότι η νεολαία ανακοίνωσε ότι η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κανονικά και, μάλιστα, εκδόθηκαν και αποτελέσματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τους “εκλεγμένους” του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ και ότι προχωρά στην επανίδρυση της Οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος έχει τεθεί το ζήτημα της διαγραφής του απερχόμενου Γραμματέα του κόμματος κ. Ανδ. Παπαμιμίκου αλλά και του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Β. Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα αναδείχθηκε προ μηνός χωρίς εκλογή και με την ισχυρή στήριξη της προεδρικής ομάδας.  “Οι ευθύνες για το φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ έχουν ονοματεπώνυμο” αρκούνται να τονίσουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, τοποθετώντας τις σχετικές αποφάσεις εντός της ημέρας.

Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας» τονίζεται στην ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη. «Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες” Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό. Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους. Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *