Απόσυρση φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών από το διαδίκτυο ζητά το ΚΕΘΕΑ

 

 

Την απόσυρση όλων των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών που είναι ανηρτημένες στο διαδίκτυο, και οι οποίες είχαν συλληφθεί το 2012 με την κατηγορία ότι εκδίδονταν και μετέδιδαν τον ιό του HIV/AIDS, ζητά το ΚΕΘΕΑ, με αφορμή την δίκη τους που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας ώστε άμεσα ώστε να «κατέβουν» όλες οι φωτογραφίες των γυναικών από το διαδίκτυο και «να σταματήσει τώρα η ατίμωση των οροθετικών γυναικών» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΚΕΘΕΑ επικροτεί την δημόσια συγγνώμη του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις πρακτικές που οδήγησαν την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, καθώς την κατάργηση της υγειονομικής διάταξης 39Α οι οποία νομιμοποιούσε την δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των κατηγορουμένων για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, σημειώνει ότι, ενώ έχει γίνει μετατροπή του βαθμού δίωξης των γυναικών από κακούργημα σε πλημμέλημα, ο εξευτελισμός και η παραβίαση των δικαιωμάτων τους συνεχίζεται, καθώς οι φωτογραφίες με τις οποίες έγινε η δημόσια διαπόμπευσή τους, αφού δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία, παραμένουν αναρτημένες σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *