Απάνθρωπο σχέδιο της Αλβανίας να εκβιάσει την Ευρώπη με τους πρόσφυγες

 

 

Τον τελευταίο καιρό ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έχει εκφράσει την συναίνεση της κυβέρνησης του στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων δια μέσου της Αλβανίας. Πριν μερικές μέρες και ο πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής δήλωσε «Η Αλβανία δεν θα χτίσει τοίχους στα σύνορα της για να εμποδίσει την είσοδο των προσφύγων στην χώρα»

Όμως όλες αυτές τις ΄΄καλές προθέσεις΄΄ των Αλβανών, που θα έλεγε κάποιος καλόπιστος εκφράζουν την ανθρώπινη αλληλεγγύη, έρχονται να καταγγείλουν (σύμφωνα με την himara.gr), ως καιροσκοπική προσέγγιση Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι ιδιαίτερα από την Ολλανδία.

Το όλο Αλβανικό σχέδιο στηρίζεται στην πρόθεση της ΠΓΔΜ να σφραγίσει τα σύνορα της με την κατασκευή του φράχτη, έτσι η Αλβανία θα είναι δίοδος για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη μέσω της θάλασσας προς την Ιταλία. Δηλαδή κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνει η Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια, εκβιάζοντας για χρηματοδότηση προκειμένου να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές.

Αυτό το σχέδιο όμως αποκάλυψαν και εναντιώνονται έντονα Ευρωπαίοι Δημοσιογράφοι, ιδιαίτερα από την Ολλανδία, που με μακροσκελή άρθρα επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό Ράμα για την «νέα» πολιτική της Αλβανίας προς τους πρόσφυγες.

Ο Stefan Huijboom γράφει με ειρωνικό ύφος:

«Η Αλβανική Κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να ελέγξει τους πολίτες της. Σήμερα στην Ευρώπη έχουμε χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες και ξαφνικά η Αλβανία θέλει να λύσει και το πρόβλημα μας. Η Αλβανία μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη αποτρέποντας τους κατοίκους της να την εγκαταλείψουν. Είναι λυπηρό να δεχθούμε εκβιασμούς από μια χώρα που έχει εγκληματίες στην βουλή της.»

Ο Gyurka Jansen γράφει για την The Post Online:

«Αυτό μπορεί να είναι κάτι έξυπνο βραχυπρόθεσμα, καθώς οι πρόσφυγες είναι ένα καλό όργανο στα χέρια των πολιτικών. Όμως, αυτοί θα χάσουν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι κάθε μέρα απορρίπτουν πιο σκληρά την πολιτική που έχει επιλέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή, δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι κάτι έξυπνο μακροπρόθεσμα».

Ο δημοσιογράφος Jelte Wiersma ήταν ο πιο επιθετικός στο άρθρο για την «Elsevier», γράφοντας:

«Η Αλβανία λέει ότι θα επιτρέψει την διέλευση των προσφύγων. Μετά την Τουρκία, τώρα και η Αλβανία θα ζητήσει λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αντάλλαγμα για να μπλοκάρει τους πρόσφυγες».

Θεωρούμε πολύ βάσιμο το σχέδιο που αποκαλύπτεται, καθόσον η  Αλβανική κυβέρνηση διεφθαρμένων αξιωματούχων,  σε συνεργασία με την Τουρκική κυβέρνηση δολοφόνων, που αποτελεί πρότυπο αλλά και στυλοβάτη της , σίγουρα θα είχαν να κερδίσουν πολλά σε βάρος βέβαια αθώων απελπισμένων ανθρώπων. Η Ελλάδα θα πρέπει να ερευνήσει τις καταγγελίες και να παρέμβει στην ΕΕ προσπαθώντας να αποτρέψει τέτοιες μεθοδεύσεις.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *