Ανεβάζει τους τόνους ενόψει ΔΕΘ η Νέα Δημοκρατία

 

 

Στην αποδόμηση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, στοχεύοντας στην ασυνέπεια λόγων (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, «παράλληλο πρόγραμμα») και έργων με αφορμή την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στον «τόπο του εγκλήματος» (Θεσσαλονίκη), καθώς και στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής σε μια σειρά από μέτωπα της καθημερινότητας, εστιάζει η Ν.Δ. στην πορεία προς τη ΔΕΘ. Το στίγμα έδωσε ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χθεσινή περιοδεία του στη Ζάκυνθο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και μετείχε σε σύσκεψη παραγωγικών φορέων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι «η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα» και επανέλαβε την πρότασή του για ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής που θα στηρίζεται σε μείωση των δαπανών και των φορολογικών συντελεστών, ώστε να δημιουργηθούν «δουλειές για όλους».

Και όχι τυχαία, καθώς το μήνυμα που θέλει να περάσει η ηγεσία της Ν.Δ. με την εμφάνιση στη ΔΕΘ είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «είναι εδώ» για να δώσει σχέδιο και προοπτική στη χώρα και λύση στους απελπισμένους πολίτες, απ’ όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται. Αυτό σημαίνει και άνοιγμα σε ομάδες που είτε απείχαν από τις κάλπες της 20 Σεπτεμβρίου, είτε δεν ψήφισαν ποτέ Ν.Δ., και πάντα σε όσους ψηφοφόρους κινούνται στον χώρο του Κέντρου.

Αυτή, όμως, η «συμφωνία ελπίδας και αλήθειας» με τους πολίτες, που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος της Ν.Δ., περνά μέσα από την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Και αυτή, έλεγαν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, «χτίζεται με αξιόπιστες κυβερνητικές προτάσεις και όχι με παροχολογία και ψεύτικες υποσχέσεις». Τούτων δοθέντων, στόχος του κ. Μητσοτάκη δεν είναι να εμφανιστεί ως «αντι-Τσίπρας». Αλλά να πείσει για την αξιοπιστία του έναντι της αναξιοπιστίας και ασυνέπειας του πρωθυπουργού. Εξ ου και από την Πειραιώς διαμηνύουν καθημερινά ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ με «θα», αλλά με ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις γύρω από βασικούς άξονες πολιτικής, καθώς το αναλυτικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αναμένεται σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *