Αναζωπύρωση στις Γούβες – Προς το Ασμήνι κινείται το πύρινο μέτωπο

Προς το Ασμήνι κινείται η πύρινη λαίλαπα με εθελοντές και πυροσβεστικές δυνάμεις οργανώνουν εκεί τη μάχη τους, για να μην εισέλθει η φωτιά στον οικιστικό ιστό, αλλά να τη συγκρατήσουν έξω από το χωριό.  Ωστόσο λίγο μετά τις 21:00 υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο στις Γούβες, με τους πυροσβέστες και τους κατοίκους να δίνουν μάχη για να το περιορίσουν.

Η εικόνα  στο Πευκί είναι λίγο καλύτερη και ενώ νωρίτερα το απόγευμα η πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτια.  Πυροβέστες και κάτοικοι πάλεψαν με κάθε μέσο για να περιορίσουν τη φωτιά.  Υπήρξαν δε περιπτώσεις που χρησιμοποίησαν λάστιχα από αυλές σπιτιών αλλά και κλαδιά δέντρων.

Στο μεταξύ τα πυροσβεστικά ξέμειναν από νερό και ανεφοδιάζονται ενώ οι πυροσβέστες ακούστηκαν σε ζωντανή μετάδοση να φωνάζουν με ντουντούκες ότι χρειάζονται νερό για να κατασβέσουν το πύρινο μέτωπο.  Παράλληλα ηλικιωμένοι μεταφέρονταν με κάθε μέσο στα φέρυ μποτ που περιμένουν στην παραλία. Μάλιστα άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας που δεν μπορούν να περπατήσουν μεταφέρονταν είτε υποβασταζόμενοι είτε ακόμα και πάνω σε κρεβάτια.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *