Ανατίναξαν το αυτοκίνητο υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού

Στόχος επίθεσης έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού.

Γύρω στις 03.00, εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που άγνωστοι είχαν τοποθετήσει στη μπροστινή αριστερή ρόδα του οχήματος, που ήταν σταθευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο σωφρονιστικός υπάλληλος, στο Αιγάλεω.

Από την έκρηξη το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ στο σημείο βρέθηκαν βραδύκαυστο φιτίλι και υπολλείματα δυναμίτιδας.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ν. Παρασκευόπουλος: «Οι νομιμότητα στις φυλακές είναι αδιαπραγμάτευτη»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης για την βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο δωφρονιστικού υπάλλήλου

Με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου (Αρχιφύλακα) της φυλακής Κορυδαλλού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η νομιμότητα και η ισονομία στις φυλακές είναι αδιαπραγμάτευτες. Οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι έχουν μαζί τους την πολιτεία και την κοινωνία στο σύνολό τους. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει για το σημαντικό έργο τους και θα τους προσφέρει κάθε συνδρομή, προστασία και εγγύηση. Οι προσπάθειες για φυλακές με ασφάλεια, και νομιμότητα, με ανθρωπισμό και στόχο την επανένταξη θα συνεχιστούν. Κάθε απόπειρα εκφοβισμού θα πέσει στο κενό».

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ξημερώματα έγινε στόχος βομβιστών το αυτοκίνητο αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού. Το όχημα ήταν σταθμευμένο στην πυλωτής της πολυκατοικίας που διέμενε ο αρχιφύλακας στην περιοχή του Αιγάλεω.
Σύμφωνα με τις αρχές η βόμβα αποτελείτο από μασούρι δυναμίτιδας και βραδύκαυστο φυτίλι.
 
Είναι η δεύτερη φορά που ο αρχιφύλακας γίνεται στόχος αγνώστων, καθώς συμφώνα με πληροφορίες στο παρελθόν τον είχαν σταματήσει στο δρόμο και τον είχαν ξυλοκοπήσει άσχημα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *