Αναπόφευκτος ο πόλεμος Ρωσίας Τουρκίας

 

 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Taraf, από την αρχή του εμφυλίου της Συρίας είχε ξεσπάσει ένας πόλεμος αποκρυπτογράφησης των κρυπτογραφημένων ραδιοφωνικών επικοινωνιών μεταξύ των αντιπάλων στρατοπέδων.

Από την αρχή του εμφυλίου με την ουσιαστική βοήθεια της Τουρκίας, ο λεγόμενος Απελευθερωτικός Συριακός Στρατός είχε καταφέρει να σπάσει όλους τους κώδικες ραδιοφωνικών επικοινωνιών των Σύριων καθεστωτικών, με αποτέλεσμα να καταφέρει μεγάλες επιτυχίες σε βάρος του καθεστώτος Άσαντ.
Τώρα όμως με την ανοιχτή επέμβαση των Ρώσων φαίνεται πως τα πράγματα αλλάζουν δραματικά και οι υποκλοπές αυτή την φορά γίνονται από την άλλη μεριά προς την τουρκική πλευρά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, ένα «Kripto Skandal».

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος χρησιμοποιούσαν το κρυπτογραφικό σύστημα επικοινωνιών με την κωδική ονομασία TETRA. Οι κωδικοί όμως αυτού του συστήματος είχαν σπάσει με την επέμβαση των Τούρκων με αποτέλεσμα να γίνονται γνωστές οι κινήσεις του καθεστωτικού στρατού και να έχει βαριές απώλειες. Το σύστημα που έσπασε τους συριακούς κώδικες επικοινωνίας ήταν τουρκικό.

Η κατάσταση αυτή έγινε γνωστή στους Ρώσους που αποφάσισαν να επέμβουν κατά του τουρκικού συστήματος υποκλοπών. Έτσι οι Ρώσοι χτύπησαν το τουρκικό σύστημα και εξασφάλισαν την μη υποκλοπή των επικοινωνιών του συριακού στρατού ενώ προώθησαν τις υποκλοπές επικοινωνιών των αντιπάλων. Η επιτυχία αυτή οφείλεται καθαρά στους Ρώσους αλλά και στην βοήθεια των Ιρανών, που βοήθησαν να σπάσουν τα τουρκικά συστήματα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *