ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ISIS εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τουρκίας!

 

 

Ο Γουέσλι Λάρκ, πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ, θεωρείται μάστερ στην γεωπολιτική ανάλυση και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ότι είναι φίλος των Ρώσων. Η συνέντευξη του, όμως, στο CNN σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από Τούρκους έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη στην Τουρκία και έριξε «λαδι» στη φωτιά στο…φιλοτουρκικό λόμπι των ΗΠΑ, το οποίο έκανε προσπάθειες να εμπλέξει το ΝΑΤΟ με τους τρομοκράτες.

Ο στρατηγός Κλαρκ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του με το ΝΑΤΟ στη ρωσοτουρική διένεξη επισημαίνοντας ότι «η τουρκία έριξε το αεροσκάφος και όχι το ΝΑΤΟ. Η συμμαχία δεν είχε καμμία εμπλοκή και εξ’ όσων γνωρίζω δεν θα έχει εμπλοκή στην αεράμυνα». Σχετικά, τώρα, με την Τουρκία και τις σχέσεις της με την τρομοκρατία, ο στρατηγός ήταν καθηλωτικός, καθώς δήλωσε τα εξής:
«H ISIS δεν είναι απλώς μία τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μία Σουνίτικη τρομοκρατική οργάνωση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας. Η Τουρκία βοηθά την ISIS με κάθε τρόπο από την αρχή. Στέλνει τρομοκράτες, τους διευκολύνει και αγοράζει το πετρέλαιο τους.»

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *