Αλβανικές πισώπλατες μαχαιριές στην Ελλάδα

 

 

Σύμφωνα με την Αλβανική ε/φ Τελεγκράφ και σε άρθρο του Gezim Zilja με τίτλο «Το Διεθνές Συμβούλιο της Τσαμουριάς και το τσάμικο ζήτημα», αναφέρετε ότι πριν λίγο καιρό μέσω του αλβανικού Τύπου γνωστοποιήθηκε ότι στην Ολλανδία στις αρχές του Οκτωβρίου, ιδρύθηκε το Διεθνές Συμβούλιο της «Τσαμουριάς» με έδρα τη Χάγη. Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Lisien Bashkurti και πρόεδρος ο Festim Lato.

Παράλληλα, το άρθρο υπογραμμίζει ότι το Διεθνές Συμβούλιο της «Τσαμουριάς» αποτελείται από 50 μέλη από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε και είναι διεθνής οργανισμός βασιζόμενος στις διεθνείς νομικές και διπλωματικές εμπειρίες.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το άρθρο, ανακοινώθηκε ότι ιδρύθηκε στην Πρίστινα το Διεθνές Συμβούλιο της «Τσαμουριάς» για το Κόσοβο και την «κοιλάδα του Πρέσεβο», το οποίο αποτελείται από 74 πολιτικές και ακαδημαϊκές προσωπικότητες.

Τέλος, το άρθρο σημειώνει: «ας ελπίσουμε όλες αυτές οι ενέργειες να είναι καρποφόρες και να βοηθήσουν τους Τσάμηδες να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους».

Αυτές τις γνωστές ανιστόρητες επιδιώξεις τους προσπαθούν απ ότι φαίνεται να διεθνοποιήσουν οι Αλβανοί, ξεκινώντας από ποιους άλλους… τους γνωστούς για τα ΄΄Φιλελληνικά ΄΄ τους αισθήματα Ολλανδούς. Θεωρούμε πως το Ελληνικό ΥΠΕΞ, που πρέπει να είναι ενήμερο της κατάστασης, να προβεί άμεσα και με σχέδιο στις απαιτούμενες ενέργειες ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας για το ζήτημα, πριν μας τύχουν πάλι θέματα τύπου Σκοπιανό και τρέχουμε και δεν φτάνουμε …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *