Αυτό είναι το σχέδιο της Google για να καταργήσει τα passwords

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το φιλόδοξο «Project Abacus», όπως ονομάζεται το σχέδιο που παρουσίασε πέρυσι η Google το οποίο έχει ως στόχο να καταργήσει τα passwords, παρουσίασε φέτος ο διαδικτυακός κολοσσός στους developers. Στόχος μάλιστα της Google είναι το Project Abacus να τεθεί σε εφαμορή, αρχικά σε συσκευές που υποστηρίζουν Android, ως τα τέλη του 2016. Το σχέδιο της Google είναι στην πράξη ένα βιομετρικό σύστημα που θα βασίζεται στην ανάλυση πολλών παραμέτρων προτού επιτρέψει στον χρήστη το log-in.

Η λειτουργία του θα στηρίζεται στην πράξη στη δημιουργία ενός «σκορ εμπιστοσύνης» (Trust Score) με καταγραφή της μεθόδους πληκτρολόγησης, της τοποθεσίας, της φωνής και του προσώπου του χρήστη κ.ά.

Στην περίπτωση που κριθεί ότι το περιβάλλον είναι ασφαλές, τότε θα γίνεται είσοδος σε εφαρμογές και υπηρεσίες χωρίς να απαιτείται password. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να θυμάστε τον κωδικό σας.

Ηδη οι developpers αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους την εφαρμογή τον επόμενο μήνα για να συμβάλλουν στη διαμόρφωσή της. Στόχος είναι για πιο «σοβαρές» εφαρμογές, όπως πχ οι τραπεζικές, το «trust score» που απαιτείται να ειναι μεγαλύτερο λχ από ότι για υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *