Αυξήσεις φωτιά έως 18% στα βασικά τρόφιμα παρά τη δραματική μείωση των εισοδημάτων

 

 

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζουν να βρίσκονται οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Oπως προκύπτει από έρευνα του «Εθνους» η ακρίβεια στα τρόφιμα τρέχει, παρά την πενταετή ύφεση, τον αποπληθωρισμό και τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων.Συγκεκριμένα έως και 18% αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο οι τιμές σε βασικά τρόφιμα, παρά την πολυετή ύφεση της οικονομίας, τον υψηλό αριθμό ανέργων άνω του 1,1 εκατ. ατόμων αλλά και την τεράστια μείωση πάνω από 23% των μισθών των εργαζομένων.

 

Το παράδοξο αυτό γεγονός καταγράφει έρευνα του «Εθνους», με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

 

Είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως του καφέ, που αυξήθηκε 16,44%, αλλά και νωπών προϊόντων όπως οι πατάτες και τα λαχανικά που αυξήθηκαν ως και 13%, ενώ και προϊόντα όπως τα αυγά που πήραν αύξηση ως και 14,19% μέσα στην πενταετία της κρίσης.

 

Για την ίδια περίοδο, δηλαδή από το 2010 έως το 2015, οι μέσες ετήσιες αποδοχές ανά εργαζόμενο έπεσαν στις 21.930 ευρώ από 28.548 ευρώ.

Μάλιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο οι πατάτες αυξήθηκαν 18,6%, το ελαιόλαδο 14,1% και τα λαχανικά 5,5%.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *