Τα μυστικά του Βατικανού

 

Δεκάδες σενάρια έχουν πυροδοτηθεί σχετικά με τα υπόγεια που βρίσκονται κάτω από το Βατικανό και τα μυστικά που κρύβουν. Μια μεγάλη υπόγεια πολιτεία με κρύπτες, μυστικά περάσματα και δαιδαλώδεις στοές συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά μυστηρίου που υπήρξαν ποτέ.

Η “κατάρα” του Αγίου και οι “περίεργες” συμπτώσεις
Ένα μεγάλο ερωτηματικό που έχει παραμείνει για αιώνες είναι στο αν εκεί βρίσκονται τα οστά του Απόστολου Πέτρου. Η μόνη ιστορική αναφορά που υποστηρίζει ότι ο Άγιος Πέτρος μαρτύρησε και θάφτηκε στα υπόγεια του Βατικανού προέρχεται από τον Γαΐο  και ανάγεται στα 200 μ.Χ., όμως για τους καθολικούς αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα. Μια πεποίθηση που οδήγησε και τον Μεγάλο Κωνσταντίνο στην ανέγερση της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο σημείο αυτό.
Οι πρώτες έρευνες ξεκίνησαν το 1624 στις στοές του Βατικανού, για την αναζήτηση των οστών του Απόστολου Πέτρου, οι οποίες λόγω “περίεργων” συμπτώσεων δεν κράτησαν για πολύ.
Ο Πάπας Ουρβανός VIII αρρώστησε, δεκάδες εργάτες έχασαν μυστηριωδώς τη ζωή τους, ενώ σταδιακά επικράτησε η δοξασία ότι ο Άγιος δεν ήθελε η ησυχία του να διαταραχθεί και για αυτό έστελνε κατάρα σε όποιον τολμούσε να τον ενοχλήσει. Ο φόβος αυτός ήταν αρκετός για να σταματήσει η έρευνα στην περιοχή τουλάχιστον για 300 χρόνια.

Τα αρχαία συγγράμματα με τα μεγάλα μυστικά
Δεκάδες χιλιόμετρα κάτω από τη γη εκτείνονται οι τεράστιες βιβλιοθήκες του Βατικανού, που φέρονται να περιέχουν έναν αμύθητο θησαυρό αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, πως ανάμεσα στα βιβλία του φιλοξενούνται σε αυτές ότι υπάρχουν αρχαία συγγράμματα που θεωρούνται χαμένα ή έστω παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό. Κείμενα που αν ποτέ δοθούν στη δημοσιότητα θα αποκαλύψουν μυστικά και αλήθειες που θα αλλάξουν για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας όπως την ξέρουμε.

Η νεκρόπολη παπών και Πρωτοχριστιανών
Ακριβώς κάτω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου , βρίσκεται η “νεκρόπολη των παπών” ενώ λίγο παραπέρα βρίσκονται θαμμένοι και πολλοί Πρωτοχριστιανοί. Η νεκρόπολη του υπόγειου του Βατικανού, έγινε γνωστή μέσα από το βιβλίο “Illuminati” του Dan Brown.Αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο όπως οι περίφημες “τρύπες φιδιών” και στην πραγματικότητα είναι “σωλήνες για νεκρικές σπονδές”, περιγράφοντα με αρκετά γλαφυρό τρόπο από τον συγγραφέα:
“Οι πρωτοχριστιανοί πίστευαν στην ανάσταση των νεκρών, γι αυτό χρησιμοποιούσαν τις τρύπες αυτές για να ταΐζουν τους νεκρούς, χύνοντας μέλι και γάλα στις κρύπτες κάτω από το Βατικανό”

Η χρονομηχανή του πατέρα Ernetti
Υπάρχει μία ακόμη θεωρία για τους θησαυρούς που κρύβει το υπόγειο Βατικανό και αυτή είναι για τη χρονομηχανή του πατέρα Ernetti. Ο Francois Brune ένας γάλλος καθολικός ιερέας μέσα από το βιβλίο του “Το νέο μυστήριο του Βατικανού” υποστηρίζει ότι ένας καθολικός ιερέας, ο πατέρας Ernetti Pelegrino, λίγο πρίν ξεψυχήσει το 1994 του έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη: πως κατάφερε να δημιουργήσει μια μηχανή του χρόνου με την οποία κατέγραψε την στιγμή της Σταύρωσης Του Ιησού. Σύμφωνα με τον Fracois Brune, η χρονομηχανή βρίσκεται στα υπόγεια του Βατικανού.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *