Πότε θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα – Τι γίνεται στις άλλες χώρες της Ευρώπης

Ενώ κάποιες χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη αρχίσει τη σταδιακή απόσυρση των περιοριστικών μέτρων, η Ελλάδα ετοιμάζεται για «μαραθώνιο» στη μάχη με τον κοροναϊό.

Έντονη είναι τις τελευταίες μέρες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της άρσης του κοροναϊού.

Αν και γίνεται λόγος για αυστηροποίηση των μέτρων στη χώρα μας ενόψει του Πάσχα, η καλή πορεία της ασθένειας Covid-19 έχει δημιουργήσει ελπίδες στον κόσμο για χαλάρωση της καραντίνας προς το τέλος του Απριλίου.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μία τέτοια χαλάρωση θα μπορούσε να φέρει ένα δεύτερο κύμα του ιού είτε μέσω του συγχρωτισμού των πολιτών είτε από εισαγόμενα κρούσματα από το εξωτερικό. Είναι γεγονός ότι ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει για αυτό το σενάριο και ζητά από τις χώρες να κρατήσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Όπως τόνισε, εξάλλου, ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Τρίτης ο ιός έχει διαφορετική πορεία σε κάθε χώρα. Για παράδειγμα, κάποιες χώρες (Αυστρία, Νορβηγία) συζητούν άρση των μέτρων και άλλες (Ιαπωνία) είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην Ελλάδα, πάντως, το μήνυμα που περνούν ειδικοί και κυβέρνηση είναι ότι θα πρέπει να κάνουμε αρκετή υπομονή και ότι πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην τήρηση των κανόνων.

Η κυβέρνηση βέβαια μελετά ένα σχέδιο αποκατάστασης της κανονικότητας, όπως δείχνουν οι δηλώσεις Πέτσα περί σταδιακής, μακρόσυρτης άρσης των μέτρων από τον Μάιο.

Τσιόδρας: Μαραθώνιος και όχι σπριντ η αποκλιμάκωση των μέτρων

Με μαραθώνιο και όχι με σπριντ παρομοίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας την άρση των μέτρων, η οποία όπως τόνισε στην αποψινή ενημέρωση «δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να διατηρηθεί μια λεπτή ισορροπία για την άρση των μέτρων».

Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται και σε άλλες χώρες για μερική άρση των μέτρων, είπε ότι όλο αυτό θυμίζει οδήγηση ενός αυτοκινήτου σε ένα δρόμο με πολλές στροφές. Χρειαζόμαστε, όπως τόνισε, το φρένο και το γκάζι για να μπορέσουμε να φθάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας.

Πηγη in.gr

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *