Αποκαλύψεις σοκ! Ο κρυφός έρωτας του Στέλιου με την Μοσχολιού! Ο λόγος που δεν έκανε παιδιά δεν ήταν από χτύπημα αλόγου!

«Με τη Μοσχολιού ο Στέλιος υπήρξε ζευγάρι για μερικούς μήνες. Εκείνη όμως ήταν ανήλικη κι έτσι χώρισαν. Από την άλλη στη μητέρα μου είχε πει και τον πραγματικό λόγο που δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδιά. Το λέω για πρώτη φορά». Με αυτές τις δύο συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του μεγαλύτερου Έλληνα λαϊκού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, μιλάει αποκλειστικά στη News η πνευματική του μητέρα, η νονά του Μαρία Κιουρτσόγλου.

Του Νίκου Νικόλιζα
Εκείνη έμεινε στο πλευρό του από τότε που εκείνος γεννήθηκε μέχρι και το θάνατό του. Για εκείνον, η Μαρία Κιουρτσόγλου ήταν τα πάντα. «Βγαίνουν πολλοί και λένε πολλά για τον Στέλιο. Εγώ όμως τον έζησα όσο κανένας άλλος» λέει.

Σε εκείνη έλεγε όλα του τα μυστικά, σε εκείνη μιλούσε για τους πόνους, τους καημούς, τις χαρές και τις λύπες του και εκείνη ήταν που έζησε μέσα στο σπίτι του όλα τα μεγάλα γεγονότα της ζωής του. Από τότε που εκείνος «έφυγε», η Μαρία Κιουρτσόγλου έμεινε πιστή σε όσα ο Στέλιος της είχε εκμυστηρευτεί. Μέχρι που σήμερα για πρώτη φορά ανατρέπει τα ιστορικά γεγονότα και μιλάει για τις αλήθειες της ζωής του. Για την Καίτη Γκρέυ, τη Σεβάς Χανούμ, τη Μαρινέλλα, τη Μοσχολιού, την Αντωνία, τη Βάσω…
«Έτσι έγινα νονά του Στέλιου»

Μπορεί η ηλικία της Μαρίας Κιουρτσόγλου να είναι περασμένη, ωστόσο τα περιστατικά που σημάδεψαν τη ζωή της κοντά στον κορυφαίο Έλληνα βάρδο δεν μπορεί να τα ξεχάσει. Τα θυμάται με κάθε λεπτομέρεια. «Η μνήμη μου δεν μπορεί να σβήσει ούτε ένα περιστατικό. Θυμάμαι τα πάντα γιατί είναι βιώματα» λέει η υπερήλικη νονά του Στέλιου Καζαντζίδη και ξεκινάει την πολύωρη αφήγησή της.

«Η οικογένειά μου έμενε κοντά σε αυτή της Γεσθημανής και του Χαράλαμπου Καζαντζίδη. Ο πατέρας του Στέλιου ήταν πολύ δουλευταράς. Έκανε όλες τις δουλειές. Στην αυλή τους, λοιπόν, είχε ανοίξει ένα πηγάδι και εκεί στην οδό Αλαείας στο Νέο Ηράκλειο πηγαίναμε και εμείς και παίρναμε νερό.

Η κυρα-Γεθσημανή έμενε συνεχώς έγκυος όμως τα παιδιά της πέθαιναν. Η γιαγιά μου, λοιπόν, είπε στη Γεθσημανή να τάξει το παιδί που θα έρθει στον Άγιο Στυλιανό. “Αν βγει κορίτσι να το βγάλεις Στέλλα. Αν κάνεις αγόρι ονόμασέ το Στέλιο” της είχε πει.

Πριν από τη γέννα η κυρα-Γεθσημανή είδε ένα όνειρο. Ήταν τρεις μαυροφορεμένες γυναίκες που της είπαν ότι το παιδί που θα γεννηθεί θα είναι αγόρι. Αφού το είπε στον άντρα της, έπειτα από μερικές ημέρες επαναλήφθηκε το ίδιο όνειρο. “Το παιδί που θα γεννηθεί θα είναι αγόρι και θα φας ψωμί από αυτό”. Οι γυναίκες λοιπόν αυτές τις υπέδειξαν να το βαφτίσει ένα μικρό κορίτσι.

Πηγαίνει στον ιερέα της ενορίας και εκείνος τη συμβουλεύει να το βαφτίσει το παιδί ένα μικρό αναμάρτητο κορίτσι που να το λένε Μαρία. Έβλεπε λοιπόν καθημερινά τη γιαγιά μου και τη ρωτάει: “μπορείς να αφήσεις την εγγονή σου να μου βαφτίσει το παιδί;” Και έτσι έγινα νονά του Στέλιου.

Μαζευτήκαμε όλα τα μικρά παιδιά της γειτονιάς, μου έδωσαν το λάδι και βαφτίσαμε τον Στέλιο όπως βαφτίζαμε στα παιχνίδια μας τις κούκλες. Όμως το περίεργο είναι ότι και τα επόμενα παιδιά της πέθαιναν. Το 1946 η κυρα-Γεσθημανή έμεινε έγκυος στον Στάθη. Το στερνοπούλι της».
«Ο θάνατος του πατέρα του»

Η οικογένεια Καζαντζίδη λόγω της αγριότητας της εποχής και του πολέμου μετακομίζει στο χωριό Πλατανάκια της Μακεδονίας για μια καλύτερη ζωή. Ο πατέρας του, αριστερών φρονημάτων, δέχεται επίθεση κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους με το κάρο στην Αθήνα. «Η Γεσθημανή ήταν ήδη έγκυος στον Στάθη. Τότε όρμησαν και τον σάπισαν στο ξύλο. Πολύ ξύλο. Μετά από μερικούς μήνες πέθανε.

Αυτό σημάδεψε την ζωή του Στέλιου. Μόλις έφτασε λοιπόν η οικογένεια στην Αθήνα αποφάσισαν να με καλέσουν ξανά να βαφτίσω και το άλλο τους παιδί, για να μην πεθάνει. Το βαφτίσαμε ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης. Και έζησε».
«Ο αρραβώνας με την Καίτη Γκρέυ»

Η ζωή αλλά και το μεγαλείο της φωνής του Στέλιου Καζαντζίδη, περνάει ανάγλυφα μέσα από τις αφηγήσεις της νονάς του Μαρίας Κιουρτσόγλου. «Τα πρώτα του μεροκάματα ο Στέλιος τα έκανε στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας “Έσπερος”. Του Στέλιου του άρεσε να τραγουδάει όταν δούλευε.

Τον άκουσε το αφεντικό και του λέει: “έχεις ωραία φωνή εσύ. Θα σου αγοράσω την πρώτη σου κιθάρα. Ο Στέλιος γρατζουνούσε την κιθάρα και εμείς πηγαίναμε καθημερινά σπίτι του να τον ακούσουμε που έπαιζε και τραγουδούσε.

Μετά ο Στέλιος έκανε για λίγο διάστημα φαντάρος στη Μακρόνησο και όταν γύρισε τα έφτιαξε με την Καίτη Γκρέυ. Εκείνη ήταν πολύ μεγάλο όνομα τότε και τον βοήθησε. Ναι, ο έρωτάς τους ήταν μεγάλος. Αρραβωνιάστηκαν και αγαπήθηκαν. Η Γκρέυ ήταν πολύ όμορφη κοπέλα. Μα πολύ όμορφη».
«Το παιδί που δεν απέκτησε»

Για το ότι ο Στέλιος δεν κατάφερε να αποκτήσει δικό του παιδί έχουν γραφτεί πολλά. Σε αυτό συνέβαλε και ο ίδιος λέγοντας μάλιστα σε συνεντεύξεις του ότι ένα άλογο στο στρατό τον χτύπησε στα γεννητικά του όργανα.

Σήμερα η Μαρία Κιουρτσόγλου αναφέρεται στην πραγματική αλήθεια, όπως ο ίδιος ο Στέλιος την είχε εκμυστηρευτεί στη μάνα της. «Το συγκεκριμένο θέμα το εκμυστηρεύτηκε στη μάνα μου και έτσι το ξέρω και το λέω για πρώτη φορά. Δεν υπήρξε κανένα άλογο όπως έλεγε ο ίδιος, θέλοντας να επουλώσει τις “πληγές” που του άφησε το συγκεκριμένο θέμα.

Απλά ένας Πόντιος αξιωματικός στο στρατό τον ξυλοκόπησε άγρια, τον έσερνε και τον χτύπησε και στα γεννητικά όργανα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει παιδιά. Από τότε ο Στέλιος κλείστηκε στον εαυτό του πάρα πολύ. Είχε κοσμοφοβία. Αυτή είναι η αλήθεια…»
«Ο έρωτας με τη Μαρινέλλα»

Τη Μαρινέλλα, η Μαρία Κιουρτσόγλου τη γνώρισε στου «Κουλουριώτη» όπου εκείνη κρατούσε το ταμείο και οι δυο τους τραγουδούσαν με τον κόσμο να κάνει ουρές έξω από το κοσμικό κέντρο. «Ο Στέλιος δεν ήθελε να δουλεύει στα πανηγύρια που πήγαινε μέχρι τότε. Βρέθηκε λοιπόν εκείνη την εποχή ο χρυσός άνθρωπος που λεγόταν “Κουλουριώτης” και κάλεσε τον Στέλιο να τραγουδήσει μαζί με τη Μαρινέλλα.

Έκαναν ένα αχτύπητο δίδυμο και έμειναν μαζί αρκετά χρόνια. Μαζί παντού. Τη Μαρινέλλα την ερωτεύτηκε σφόδρα. Όμως του Στέλιου του άρεσε η ήρεμη ζωή. Ήταν ανατολίτης στη συμπεριφορά του. Ήθελε τη γυναίκα στο σπίτι. Η Μαρινέλλα είχε μεγάλο ταλέντο. Ήθελε να προχωρήσει και να κάνει μεγάλα πράγματα στις πίστες και στα θέατρα. Ώσπου αποφάσισαν να χωρίσουν».
Η ανήλικη Βίκυ
Και ξαφνικά Στέλιος και Μαρινέλλα χωρίζουν. Τα εξώφυλλα των περιοδικών και εφημερίδων της εποχής επισκιάζουν κάθε άλλο γεγονός. Ο ένας απομακρύνεται από τον άλλον. Ο Στέλιος δεν θέλει να μείνει μόνος και τότε είναι που συνάπτει δεσμό με τη Βίκυ Μοσχολιού. Εκείνη είναι ανήλικη και έχει ήδη ένα φλερτ. Η νονά του για πρώτη φορά μιλάει για το δεσμό τους. «Με τη Μοσχολιού υπήρξε ένα ειδύλλιο, ένας δεσμός μερικών μηνών.

Η Βίκυ ήταν ανήλικη τότε και ο Στέλιος μας έλεγε ότι ποτέ δεν θα ήθελε να καταστρέψει καμιά κοπέλα. Τότε τα λάμβαναν όλα υπόψη τους και ο Στέλιος είχε αρχές. Θυμάμαι που μας έλεγε: “μπορεί να πάω με παντρεμένες, με χήρες αλλά δεν θα κατέστρεφα καμιά κοπέλα”. Μάλιστα έλεγε στη μάνα μου ότι δεν έκανε το παραμικρό μαζί της. Μετά η Μοσχολιού γνώρισε τον Δομάζο και έληξε».
«Το λιμανάκι του»

Για τον άγνωστο γάμο του Στέλιου με την Αντωνία πρώτη η News τον Δεκέμβρη δημοσίευσε τα πάντα με ρεπορτάζ γύρω από την άγνωστη ζωή του στην Αμερική. Σήμερα η νονά του εκμυστηρεύεται ότι ο γάμος αυτός μάλλον έγινε για τη βίζα προκειμένου ο Στέλιος να μείνει μόνιμα στην Αμερική. «Δεν προλάβαμε να τον δούμε αυτό τον έρωτα. Ήρθε στην Ελλάδα η Αντωνία και γρήγορα την ξαπόστειλε η κυρα-Γεθσημανή…»

Με τη Βάσω ο Στέλιος έμεινε ως το τέλος της ζωής του. Η Μαρία Κιουρτσόγλου μας λέει: «Η Βάσω έμεινε πιστή μαζί του ως το τέλος της ζωής του. Μεγάλος έρωτας. Ο Στέλιος ήθελε να κατασταλάξει. Ήθελε να βγει το απάγκιό του. Το λιμανάκι του. Και έμειναν μαζί για πάντα…»

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *