Μία από τις πιο διάσημες σταρ του παλιού κινηματογράφου άφησε σήμερα, Παρασκευή, 18 Αυγούστου αιφνίδια την τελευταία της πνοή στην ηλικία των 73 ετών.Η ηθοποιός βρέθηκε νεκρή σήμερα, Παρασκευή, 18 Αυγούστου στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη.Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη της κόρη, η Μάρθα Κουτουμάνου ήταν αυτή που τη βρήκε νεκρή στο κρεβάτι της.
Η Μάρθα, αφού είδε ότι η μητέρα της δεν ξύπναγε κάλεσε γιατρό ο οποίος και διαπίστωσε το θάνατό της.
Σοκαρισμένος και ο σύζυγός της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος που ξύπνησε το πρωί για να πάει στη δουλειά και έφυγε αφήνοντας την ηθοποιό να κοιμάται.
Την Τρίτη η κηδεία – Η παράκληση της οικογένειας
Στην τελευταία της παράσταση θα «πρωταγωνιστήσει» την Τρίτη, 22 Αυγούστου η ηθοποιός που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής (18/8).
Η κηδεία της θα τελεστεί στις 13:00, από τον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου, στην οδό Σκουφά.
Η ταφή θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένεια της ζήτησε αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου.
Ειδικότερα, σε ανάρτηση της οικογένειας στην επίσημη σελίδα της ηθοποιού στο Facebook αναφέρεται:
«Την λατρεμένη μας σύζυγο, μητέρα και γιαγιά ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ-ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ κηδεύουμε την Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 13:00 από τον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου, οδός Σκουφά. Η ταφή θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο σύζυγος: Αλέξανδρος
Τα παιδιά: Μάρθα και Μαρία Ελένη
Η εγγονή: Ζένια
Οι λοιποί συγγενείς και φίλοι
Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου (τηλ.:210 5141953)»
Ποια ήταν η μεγάλη ηθοποιός
Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 12 Δεκεμβρίου 1944. Το πραγματικό της όνομα είναι Ζωή Κουρούκλη. Φοίτησε στη σχολή Βαλαγιάννη, στη σχολή καλογραιών Καλαμαρί και στη σχολή του Πέλλου Κατσέλη. Το 1959, σε ηλικία μόλις δεκαπέντε χρονών, στέφθηκε σταρ Ελλάς. Έζησε για δύο χρόνια στην Αμερική.
Το 1961 ο Φιλοποίμην Φίνος την επιλέγει για πρωταγωνίστρια στον «Κατήφορο» και υπογράφει μαζί του αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας. Η ταινία είναι εισπρακτικά η εμπορικότερη της σεζόν 1961-1962, καθιερώνοντας τη Ζωή Λάσκαρη ως μόνιμη πρωταγωνίστρια και ως μια από τις πιο λαμπρές σταρ της «χρυσής» εποχής του κινηματογράφου. Για να μην γίνεται σύγχυση με την ξαδέρφη της Ζωή Κουρούκλη, η οποία ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια, ο Φίνος την «βαφτίζει» Ζωή Λάσκαρη εμπνευσμένος από το όνομα ενός Ιταλού.
Τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες του Φίνου και θα συνεργαστεί με όλους τους σταρ της εποχής. Από αυτές ξεχωρίζουν ο «Νόμος 4000», η «Στεφανία», το «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Κορίτσια για φίλημα» και «Οι Θαλασσιές οι χάντρες».
Δείτε ΕΔΩ τις κωμωδίες στις οποίες πρωταγωνίστησε
Η «Στεφανία» και ο «Κατήφορος» προβλήθηκαν για πολλές εβδομάδες σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, διευρύνοντας την φήμη της Λάσκαρη στο εξωτερικό (57 εβδομάδες προβολής των ταινιών στο Μεξικό), ενώ «Οι θαλασσιές οι χάντρες» έκλεψαν, εκτός συναγωνισμού, τις εντυπώσεις στο φεστιβάλ Καννών το 1967, την ώρα που ο γαλλικός Τύπος έπλεκε το εγκώμιο της μεγάλης Ελληνίδας πρωταγωνίστριας.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 η Ζωή Λάσκαρη, μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη, θεωρούνται οι μεγαλύτερες ντίβες και πιο εμπορικές σταρ στην Ελλάδα. Η Λάσκαρη έχει διαμορφώσει με τους ρόλους της την περσόνα της δυναμικής αλλά και μοιραίας γυναίκας, ενώ παράλληλα γίνεται το νούμερο ένα sex symbol της εποχής της.
Η δύση της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου θα στρέψει την προσοχή της στην μεγάλη της αγάπη, το θέατρο. Το 1966, σε συνεργασία με τον Αντρέα Ντούζο, περιοδεύει στην Κύπρο με τα έργα «Μιας πεντάρας νιάτα» των Γιαλαμά-Πρετεντέρη, την «Παγίδα» του Robert Thomas και την «Βαθιά γαλάζια θάλασσα» του Terence Rattigan.