Σύγκρουση αεροπλάνου με άγνωστο αντικείμενο παραλίγο

 

Λίγα χιλιόμετρα από το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης ένας πιλότος είδε έντρομος ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο να κατευθύνεται κατ’ ευθείαν επάνω στο αεροσκάφος του, χωρίς κανείς στο έδαφος να έχει αντιληφθεί το παραμικρό.

Οπως γράφει η Tέλεγκραφ, ο πιλότος ενός Airbus Α320 ανέφερε ότι ένα UFO πέρασε μόλις λίγα μέτρα από το αεροσκάφος, ενώ πετούσε περίπου 36 χλμ. δυτικά του αεροδρομίου του Χίθροου, στην περιοχή του Μπέρκσαϊρ και σε ύψος 11.000 μέτρων, το απόγευμα της 13ης Ιουλίου.

Οπως είπε, το UFO είχε σχήμα που θύμιζε μπάλα του ράγκμπι και η εμφάνιση και η ταχύτητα με την οποία προσέγγισε ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν πρόλαβε να πάρει κανένα μέτρο αποφυγής της σύγκρουσης και απλώς έσκυψε ασυναίσθητα, την ώρα που περνούσε λίγα μέτρα δίπλα από το Airbus. Το αντικείμενο εμφανίστηκε αριστερά του αεροπλάνου και πέρασε ξυστά πάνω από το κόκπιτ.

Οπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε προ ημερών, ο πιλότος «είχε την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης χωρίς χρόνο αντίδρασης. Η άμεση κίνησή του ήταν να βουτήξει δεξιά και να απλώσει το χέρι του προς τον πρώτο αξιωματικό (σ.σ. τον συγκυβερνήτη). Δεν υπήρξε χρόνος για να του μιλήσει … ο κυβερνήτης ήταν πλήρως βέβαιος ότι θα βιώσει κάποιου είδους σύγκρουση με άλλο σκάφος» το οποίο τελικά πέρασε «λίγα πόδια» από πάνω τους.

Το UFO είχε σχήμα «που έμοιαζε με πούρο ή μπάλα του ράγκμπι», ενώ φαινόταν να αποτελείται από κάποιο υλικό «φωτεινό και ασημί», κατά τα φαινόμενα «μεταλλικό».

Αμέσως μετά ανέφερε το συμβάν στον πύργο ελέγχου, από όπου ωστόσο δεν υπήρχε καμία ένδειξη για παρουσία κάποιου άλλου ιπτάμενου αντικειμένου στην περιοχή, τόσο από την πολιτική αεροπορία όσο και από το στρατό.

Η επιτροπή που ερευνά τέτοιες καταγγελίες κατέληξε ότι κανένα άλλο αεροσκάφος, μετεωρολογικό μπαλόνι ή καιρικό φαινόμενο δεν μπορεί να ευθύνεται για το συμβάν.

Ειδικός σε θέματα UFO σημείωσε στην εφημερίδα ότι «αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ενδιαφέρον, γιατί είναι λεπτομερές και σαφές. Αυτοί οι πιλότοι δεν υποβάλουν εκθέσεις χωρίς σοβαρό λόγο. Προφανώς κάτι έγινε εκεί».

Στη Βρετανία υπήρχε ειδικό γραφείο για την έρευνα τέτοιων περιστατικών στο υπουργείο Αμυνας, μέχρι το 2009. Στη συνέχεια η αρμοδιότητα αυτή πέρασε στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Το 2012 ο επικεφαλής της αποκάλυψε ότι υπάρχει κατά μέσο όρο ένα ανεξήγητο περιστατικό κάθε μήνα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *