Πώς θα είναι τα εστιατόρια όταν ανοίξουν;

Orders are seen after Ezio Di Carlo opened up his restaurant for 3 days a week to carry out home deliveries but the money he earns is just about keeping his head above water. He worries about the easing up of lockdown and the struggle to make enough money to cover his costs with strict social distancing restrictions, as the spread of the coronavirus disease (COVID-19) continues, Rome, Italy, April 23, 2020. REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί αρκετούς είναι το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ όπου ο κόσμος δεν μπορεί να διατηρήσει την απόσταση των δύο μέτρων που θεωρείται ασφαλής για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού

Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το φονικό πέρασμα του νέου κοροναϊού, ωστόσο ετοιμάζεται για τη σταδιακή επάνοδο στην καθημερινότητα. Φυσικά, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο αλλά όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Η κυβέρνηση Κόντε προετοιμαζόταν για την επανέναρξη κάποιων επιχειρήσεων και εργάστηκε με τους επιστήμονες για την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί αρκετούς είναι το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ όπου ο κόσμος δεν μπορεί να διατηρήσει την απόσταση των δύο μέτρων που θεωρείται ασφαλής για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Μια πρώτη δοκιμή έκανε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Il Ciak στην περιοχή Τραστέβερε της Ρώμης, όπου δοκίμασε μια πιθανή νέα εγκατάσταση: την τοποθέτηση πλέξιγκλας στη μέση του τραπεζιού ως διαχωριστικό.

Το ζευγάρι κάθισε σε ένα τραπέζι δύο ατόμων και στο μέσο του τραπεζιού και κατά μήκος τοποθετήθηκε ένα κομμάτι πλέξιγκλας.

Οι δυσκολίες

Παρόλα αυτά, δεν έχει διευκρινιστεί πώς τα διαχωριστικά θα επηρεάσουν τις συνομιλίες των καθήμενων, ειδικά αν πρέπει να φορούν και μάσκα.

«Θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά προς το παρόν είναι η μόνη λύση» εξηγεί ο Βαλέριο Καλντερόνι, δοκιμάζοντας το πάνελ.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης σημειώνει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. «Θα μειώσω τις θέσεις στο εστιατόριό μου κατά 50%. Μειώνοντας τις θέσεις, μειώνω και το προσωπικό μου» τονίζει στη συνέχεια.

Πηγή in.gr

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →