Στην τελική ευθεία για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

 

 

Ψηφίζεται το βράδυ της Δευτέρας από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις». Υπέρ του νομοσχεδίου δήλωσε επί της αρχής η ΝΔ αν και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει συμπεριλάβει διατάξεις χωρίς όραμα και ουσιαστικό σχέδιο για την σοβαρή ενίσχυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος ανέφερε ότι η ανάγκη για την ίδρυσή του προέκυψε μετά από σοβαρή μελέτη και με επιστημονικά, ακαδημαϊκά και ερευνητικά κριτήρια. «Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα πορίσματα του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την παιδεία που διεξήγαγε η κυβέρνηση» είπε, παρατηρώντας πάντως ότι «αυτός ο διάλογος λοιδορήθηκε από κάποιους, από κάποιους απαξιώθηκε και κάποιοι προσπάθησαν να τον απαγορεύσουν».

«Για τη Νέα Δημοκρατία η ενίσχυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες βρίσκεται στον πυρήνα του κυβερνητικού της προγράμματος για την παιδεία» ανέφερε η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκη Κεραμέως, η οποία αν και επισήμανε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις αποσπασματικές, χωρίς όραμα, διαφάνεια και αντικειμενικότητα, είπε ότι το κόμμα της θα ψηφίσει υπέρ επί της αρχής.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *