Αποκλεισμός με αναστολή στο EURO για τη Ρωσία

 

 

Τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας από τους Ρώσους οπαδούς, οι οποίοι μετά τη λήξη του αγώνα με την Αγγλία επιτέθηκαν σε Άγγλους φιλάθλους και ταυτόχρονα προέβησαν σε επεισόδια και βανδαλισμούς, επέφεραν και την τιμωρία της Εθνικής ομάδας. Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε στη ρωσική Ομοσπονδία πρόστιμο 150.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού από τη συνέχεια του EURO της Γαλλίας, μόνο που στην παρούσα φάση ο αποκλεισμός έχει τη μορφή της αναστολής, λειτουργεί δηλαδή ως τελευταία προειδοποίηση.

Αυτό σημαίνει πως, με το παραμικρό που θα συμβεί από εδώ και πέρα και θα είναι υπεύθυνοι οι Ρώσοι οπαδοί, τότε η Εθνική ομάδα θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής, πριν ολοκληρώσει την αγωνιστική της προσπάθεια.

«Η αναστολή αυτή θα αρθεί, αν εμφανιστούν πάλι περιστατικά παρόμοιας φύσης μέσα στο γήπεδο, σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του τουρνουά», δήλωσε η υπεύθυνος της UEFA, όταν ανακοίνωσε την ποινή.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Βιτάλι Μούτκο, τόνισε πως η Ρωσία θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας και τις όποιες κυρώσεις.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *