Από την 1 ιανουαρίου μπαίνει ταφόπλακα και στις τελευταίες επιχειρήσεις στην ελλάδα

 

 

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προανήγγειλε κάτι που φέρνει ανατροπές και ταραχή στον ελληνικό λαό. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι πλέον γεγονός για τους επιχειρηματίες ενώ ισχύει και για εκείνους που βρίσκονται στον «Τειρεσία».

Ακατάσχετο για τις τράπεζες και το δημόσιο αναφορικά με τους λογαριασμούς τους ενώ η χρήση συστημάτων “POS” θα είναι υποχρεωτικοί για όλους τους νέους επιχειρηματίες από την 1/1/2016.
Ο κ. Αλεξιάδης κατέστησε σαφές ότι «Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε τη δυνατότητα στη κάθε επιχείρηση να ανοίγει λογαριασμό με χρήματα από το «POS» και από αυτόν θα μπορεί να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως για παράδειγμα για πληρωμή προμηθειών. Πρέπει να πάμε σε αυτές τις αλλαγές αν θέλουμε να πετύχει αυτό το σύστημα. Δεν μπορεί οι τράπεζες, όπως μας καταγγέλθηκε, όταν πηγαίνει κάποιος να πληρώσει έναν λογαριασμό της ΔΕΗ 33 ευρώ, να του παίρνουν προμήθεια 5 ευρώ. Αυτά είναι φαινόμενα του χθες και θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, αν θέλουμε να πετύχουμε. Δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με συμφέροντα, και τη φοροδιαφυγή θα χτυπήσουμε και έσοδα θα εισπράξουμε. Επιχειρηματίας στη Μύκονο, του επιβλήθηκε πρόστιμο και ακόμα δεν έχει έρθει στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών. Αν όμως είχαμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την επόμενη μέρα θα είχε έρθει και θα είχε πληρώσει».
Μια μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών δε μπορούν να προμηθευτούν το εν λόγω σύστημα γιατί οφείλουν στο δημόσιο ή ακόμα και σε ασφαλιστικά ταμεία /τράπεζες, τόνισε από τη μεριά του ο Χρήστος Μπακώρος, βουλευτής της ΝΔ.
Από ότι φαίνεται όμως η απόφαση λήφθηκε και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αυτά που έπονται.

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *