Αιματοκύλισμα αμάχων στη Συρία από επιδρομές του καθεστώτος

Τουλάχιστον 48 άμαχοι, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν χθες Σάββατο σε αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Αεροπορικές επιδρομές τις οποίες διεξήγαγαν αεροπλάνα του καθεστώτος στις πόλεις Ιντλίμπ (σ.σ. την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας), Σαρακέμπ και Καφρ Αουίντ», οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και των τζιχαντιστών, στοίχισαν τη ζωή σε 48 ανθρώπους, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

«Οι επιδρομές προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και ενημερώνεται από ένα ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία. Οι πληροφορίες του δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.

Οι περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές βομβαρδίζονται συχνά από αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και από ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού τα οποία προχωρούν σε ρίψεις βαρελιών γεμάτων με εκρηκτικά.

Το καθεστώς της Δαμασκού έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες μια σειρά στρατιωτικών ηττών στην επαρχία Ιντλίμπ, ιδίως την απώλεια των πόλεων Ιντλίμπ και Τζισρ αλ-Σούγουρ, που έχουν πέσει στα χέρια μιας συμμαχίας ισλαμιστών και τζιχαντιστών.

Η επαρχία Ιντλίμπ γειτονεύει με την Τουρκία, χώρα ευνοϊκά διακείμενη έναντι των ανταρτών και εχθρική προς την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά και με την επαρχία Λαττάκεια, προπύργιο του συριακού καθεστώτος.

 

Διαβάστε επίσης

loading...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Top