Κατεβάζει τα παντελόνια η Ελλάδα για να αποφύγει το θερμό επεισόδειο..Δίνει γη και υδωρ στους Τουρκους

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες τα τελευταία 24ωρα. Η Τουρκία το μεσημέρι της Τρίτης εξέδωσε navtex για έρευνες σε περιοχή κοντά στο Καστελόριζο και σε ελληνικά χωρικά ύδατα όπως υποστηρίζει η Αθήνα.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς με τον Πρωθυπουργό να καλεί έκτακτη σύσκεψη με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον υπουργό Άμυνας. Αργά το βράδυ της Τρίτης η Αθήνα εξέδωσε διάβημα που καλούσε την τουρκική πλευρά να σταματήσει τις παράνομες ενέργειές της.

Την ίδια ώρα πήρε θέση και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η πλευρά των ΗΠΑ ναι μεν καλούσε την Τουρκία να σταματήσει τις ενέργειές της ωστόσο έκανε λόγο για αμφισβητούμενα ύδατα, γεγονός που προκάλεσε διφορούμενα σχόλια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Militaire.gr ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος γιατί οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Μάλιστα ζήτησε να επικοινωνήσει απευθείας με τον πρόεδρο Τραμπ προκειμένου να διαλευκάνει το ζήτημα.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το Αμερικανικό ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ ότι η Αθήνα θα πρέπει να δεχθεί ότι η Τουρκία δεν παραβίασε… αρκετά τα ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά ένα τμήμα τους. Αν δηλαδή η Αθήνα αποδεχθεί ότι η γειτονική χώρα παραβίασε τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ τότε θα παρουσιαστεί ότι η «ζημιά» είναι μικρή. Στην πραγματικότητα βέβαια η αποκλιμάκωση θα είναι πλασματική.

Αυτό θα σημαίνει βέβαια και ότι η Ελλάδα θα χάσει μέρος της κυριαρχίας της προκειμένου να επιτευχθεί η αποκλιμάκωση. Όπως και να έχει αναμένεται ένα «θερμό» καλοκαίρι με τον πόλεμο νεύρων να είναι συνεχής.

 835 Συνολο,  1 Σήμερα