Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

 

 

Αλλάζει το σκηνικού του καιρού από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου με βροχές στα ανατολικά και τα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, με ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά: Λίγες νεφώσεις στην Αττική που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια από το βράδυ στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 και σταδιακά 8 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου με βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου με βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινα και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά σταδιακά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου, και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη με βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, με βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια 7 και σταδιακά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη με βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου και βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και πιθανόν ημιορεινά από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και σταδιακά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε επίσης

loading...
Top