Οικονομικά

Οι αιτήσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ γίνονται σύμφωνα με τον λήγοντα του ΑΦΜ για τα 800 ευρω

Στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ απο σήμερα μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι εργαζόμενοι.Οι αιτήσεις δε θα γίνονται μαζικά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργου οικονομικών αλλα σύμφωνα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ του κάθε εργαζόμενου.

Π.χ ενας εργαζόμενος δικαιούχος που το αφμ του λήγει σε 8 την 8 μέρα θα μπορ'εσει να πάρει εξουσιοδότηση από το ηλεκτρονικό σύστημα για να κάνει την αίτηση.

Διαβάστε περισσότερα: Οι αιτήσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ γίνονται σύμφωνα με τον λήγοντα του ΑΦΜ για τα 800 ευρω

Παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έτους 2017

 

 

Δημοσιεύθηκε η ΠΟΛ.1121/2018 από το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την παράταση των δηλώσεων, στην οποία αναφέρεται η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 φυσικών προσώπων του άρθρου 3 και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έτους 2017

Επανεξετάζει η κυβέρνηση τον φόρο 2% για τα κινητά

 

 

Τον φόρο 2% για τα κινητά τηλέφωνα πρόκειται να επανεξετάσει η κυβέρνηση, όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Στην επικοινωνία των δύο υπουργών, ο κ. Βερναρδάκης πρότεινε την επανεξέταση της ρύθμισης μόνο για τα κινητά και ο κ. Παππάς δέχθηκε την πρόταση.

Διαβάστε περισσότερα: Επανεξετάζει η κυβέρνηση τον φόρο 2% για τα κινητά

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για ρύθμιση χρεών σε εφορία, Ταμεία

 

 

Ανοίγει τη Δευτέρα η εφαρμογή για τη ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κι αρχιτέκτονες, δημοσιογράφους, οικονομολόγους και λογιστές, που ως φυσικά πρόσωπα (χωρίς πτωχευτική ικανότητα) έχουν εισόδημα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για ρύθμιση χρεών σε εφορία, Ταμεία

Η τελική διάταξη με το ενιαίο επίδομα παιδιού

 

 

Το ενιαίο επίδομα παιδιού που περιλαμβάνει η τελική διάταξη του νομοσχεδίου που έρχεται προς ψήφιση στην βουλή πιθανότατα την Τρίτη προβλέπει αύξηση του επιδόματος για περίπου 700.000 οικογένειες, καθώς το συνολικό ποσό από τα 650 εκατ. ευρώ που ήταν το 2017 θα είναι αυξημένο κατά 40% και θα πλησιάσει τα 910 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: Η τελική διάταξη με το ενιαίο επίδομα παιδιού
Top