Είμαστε μόνοι στο διάστημα;

Δεν μπορούμε να λέμε για “κακάκτηση” του Διαστήματος όταν η απόσταση Γης – Σελήνης με το φως γίνεται σε λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο ενώ η ακτίνα του Σύμπαντος φθάνει τα 20 δισεκατομμύρια έτη φωτός (Ο άνθρωπος με τα μέσα που διαθέτει μπορεί να κάνει επιστημονικούς περιπάτους στη Σελήνη και διερευνήσεις σε Ερμή,Αφροδίτη,Άρη,Δία,Κρόνο …)

Το Σύμπαν είναι πεπερασμένο και συγχρόνως χωρίς πέρατα· παράδειγμα η επιφάνεια της σφαίρας, πεπερασμένη χωρίς πέρατα (άκρα)
Σύμπαν είναι το συνολικό ποσό ύλης και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ που υπάρχει Υπό Οποιασδήποτε Μορφής.
Σε παλαιά ιστορικά κείμενα διαβάζουμε ότι α.τ.ι.α. παρατηρήθηκαν και στην αρχαιότητα , ο Πλούταρχος τα αναφέρει ως “ιπτάμενες ασπίδες”.
Πολλές παρατηρήσεις των α.τ.ι.α. είναι καθαρώς αστρονομικά φαινόμενα, παραδείγματος χάριν η Αφροδίτη όταν φαίνεται στο δυτικό ορίζοντα (Έσπερος) ή στον ανατολικό ορίζοντα (Αυγερινός) λάμπει ζωηρά λόγω της έντονης ατμοσφαιρικής διάθλασης και αν συμβεί να υπάρξουν λεπτά νέφη,το σχήμα της μεταβάλλεται.
Tις θεωρίες του Erich von Daniken (ο πλάνος συγγραφέας της παραπληροφόρησης) επιστήμονες -αστρονόμοι,μηχανικοί,τεχνικοί,βιολόγοι,αρχαιολόγοι,ιστορικοί- δεν τις βρήκαν ούτε σοβαρές ούτε επιστημονικά θεμελιωμένες.
Η τάση του ανθρώπου στο να ερευνήσει το εάν σε άλλους πλανήτες υπάρχουν σκεπτόμενα όντα βυθίζεται στα βάθη της Ιστορίας και παρουσιάζεται με ποικίλες μορφές από τους λαούς· από που πηγάζει αυτή η “εσωτερική τάση” του ανθρώπου; ……
Ακόμα και η επιστημονικότερη προσέγγιση είναι ανεπαρκής στο να δώσει οριστικές απαντήσεις , το Σύμπαν είναι αχανές και η πολυπλοκότητά του ιλιγγιώδης· η φυσική επιστήμη είναι πεπερασμένη και κινείται μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια μιας αντίληψης , υπάρχουν πραγματικότητες που η φυσική επιστήμη δεν μπορεί να εξιχνιάσει.
Υπάρχει εξωγήινη νοημοσύνη; Στενές επαφές; Σε τι διαφέρουν εκείνα τα “ξωτικά” των λαογραφικών θρύλων από εξωγήινους;;
Υπάρχει ένα υπέρτατο και αυθύρπακτο Ον, ο οποίος είναι Δημιουργός του φυσικού αλλά και υπερφυσικού κόσμου· ο υπερφυσικός κόσμος κατοικείται από υπερβατικά όντα που διαθέτουν συγκεκριμένες προσωπικότητες (ε ξ ω γ ή ι ν ο ι)
Ο ανθρωπολόγος/ερευνητής δρ.Paul Hiebert προτείνει την ύπαρξη ενός “μεσαίου επιπέδου” στο οποίο δρουν οι στενές επαφές των δύο κόσμων δια εκδηλώσεων παραφυσικών φαινομένων,μαντείας,μαγείας κ.α .
Ο Ενώχ περπάτησε μαζί με τον Θεό και δεν βρισκόταν πλέον επειδή τον μετέθεσε ο Θεός (βιβλίο Γένεση 5:24)  ;!
Στο σπίτι του Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα , είπε ο Ιησούς Χριστός (ευαγγέλιο Ιωάννη 14:2α)  ;!
Άνθρωπος, είτε μέσα στο σώμα,είτε έξω από το σώμα, αρπάχτηκε μέχρι τον τρίτο ουρανό , και άκουσε λόγια που δεν επιτρέπεται σε άνθρωπο να μιλήσει (επιστολή β’Κορινθίους 12:2-4)  ;!
gns