Εκτός Ιταλίας η Uber με δικαστική απόφαση

 

 

Δικαστήριο της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει την πολυεθνική Uber στην Ιταλία, λίγες μόλις μέρες από ανάλογη απόφαση και της Δανίας να απαγορεύσει στην πολυεθνική τη λειτουργία της στη σκανδιναβική χώρα. Το δικαστήριο της ιταλικής πρωτεύουσας αποφάσισε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των εφαρμογών Uber, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια καταληκτική ημερομηνία, τη 18η Απριλίου, έχει αποφασίσει και η Δανία.

Τόσο στην Ιταλία όσο και στη Δανία, οι αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις αφορούν στην αντιπαράθεση μεταξύ των οδηγών της Uber με τους οδηγούς των συμβατικών ταξί, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της εταιρείας παράνομη, τονίζοντας μάλιστα ότι τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, που προσφέρονται με την συγκεκριμένη εφαρμογή της Uber, θα έπρεπε να υπόκεινται σε σαφείς και δεσμευτικούς κανόνες.

Από την πλευρά της η εταιρεία απάντησε ότι «μένει άναυδη» και ότι η δικαστική απόφαση αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και σε διάταγμα, που εξέδωσε η ιταλική κυβέρνηση, ενώ γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά της απόφασης.

loading...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Top
xmlns:og="http://ogp.me/ns#" xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#"