Έλληνας σκόρπισε τον θάνατο πέφτοντας σε πεζούς στη Μελβούρνη

 

 

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -μεταξύ τους και ένα παιδί 10 ετών- όταν αυτοκίνητο έπεσε σκόπιμα σε πεζούς σε κεντρικό σημείο της Μελβούρνης της Αυστραλίας την Παρασκευή. Ορισμένοι από τους περίπου 20 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, όπως αναφέρουν οι Αρχές. Πληροφορίες από ομογενειακά μέσα αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες και τα βίντεο που δείχνουν τον οδηγό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Herald Sun, ο δράστης ονομάζεται Δημήτρης Γκαργκάσουλας και είναι 26 ετών.

Κατά τις πληροφορίες που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα η αυστραλιανή Αστυνομία, ο συλληφθείς ήταν γνωστός στις αρχές για περιστατικά βίας, αλλά όχι για τρομοκρατία, ενώ είναι καταγεγραμμένος για χρήση ναρκωτικών καθώς και για ψυχολογικά προβλήματα.

Τουλάχιστον τέσσερις από τους τραυματίες είναι παιδιά. Πρόκειται για ένα βρέφος τριών μηνών στο οποίο χρειάστηκε επέμβαση, ένα άλλο παιδί δύο ετών που είναι στην εντατική, ένα παιδί εννέα ετών με τραύματα στα πόδια και άλλο ένα 12 ετών.

Αν και το περιστατικό έχει ομοιότητες με τις πρόσφατες επιθέσεις με οχήματα κατά ανυποψίαστων πεζών, όπως στη Νίκαια και το Βερολίνο, η αστυνομία στην Αυστραλία δεν το συνδέει με την τρομοκρατία.

loading...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Top
xmlns:og="http://ogp.me/ns#" xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#"