Η απολέπιση είναι μια διαδικασία πολύ σημαντική για την επιδερμίδα και απαραίτητη τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Στην επιδερμίδα συσσωρεύονται σκόνες, υπολείμματα μακιγιάζ και νεκρά δερματικά κύτταρα, τα οποία κλείνουν τους πόρους του δέρματος και προκαλούν ερεθισμούς ή ακόμα και ακμή. Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε απολέπιση είναι το πρωί. Το δέρμα αναζωογονείται και επιδιορθώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε το πρωί έχουν βγει στην επιφάνεια όλα τα νεκρά δερματικά κύτταρα τα οποία πρέπει να απομακρύνετε.

Τips:

1. Η απολέπιση αυξάνει τον ρυθμό της κυτταρικής ανανέωσης που οδηγεί σε πιο καθαρή, απαλή επιδερμίδα με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και διαύγεια.

2. Είναι καλύτερο να ρυθμίζει κανείς τη δύναμη της απολέπισης από τη συχνότητα. Με άλλα λόγια, είναι καλύτερο να κάνουμε απολέπιση 2 φορές την ημέρα με μια λοσιόν πιο ήπιας δύναμης παρά 1 φορά την εβδομάδα με μια πιο δυνατή λοσιόν απολέπισης.

3. Η απολέπιση είναι όπως η άσκηση. Είναι καλύτερο να ακολουθούμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα καθημερινά από το να το παρακάνουμε πιο σπάνια.

4. Τα χημικά συστατικά απολέπισης όπως το σαλικυλικό οξύ έχουν επιπρόσθετα οφέλη από την απολέπιση. Καθυστερούν κάποιους μηχανισμούς που κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται πιο ώριμη και είναι αρκετά απαλά για να χρησιμοποιούνται καθημερινά. Ένα άλλο όφελος του σαλικυλικού οξέος είναι ότι δεν είναι ευαίσθητο στο φως, που σημαίνει ότι δεν θα κάνει την επιδερμίδα σας πιο ευάλωτη στην ακτινοβολία όπως κάνουν κάποιοι άλλοι απολεπιστικοί παράγοντες.

5. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις απολέπιση κατά τη διάρκεια μηνών με ζέστη ή και υγρασία. Όταν η επιδερμίδα δέχεται επίθεση από τις ακτίνες UV, δεν ανανεώνει πολύ συχνά τα κύτταρα όσο θα έπρεπε. Αυτό μπορεί να καταλήξει σε φραγμένους πόρους ή ακόμη σπυράκια. Η απολέπιση βοηθά στην πρόληψη αυτών και κρατά μακριά τα σπυράκια.

loading...
Top
xmlns:og="http://ogp.me/ns#" xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#"