Μεγάλες μειώσεις έως 35% στις νέες αναπηρικές συντάξεις

 

 

Μειώσεις έως 35% στις νέες αναπηρικές συντάξεις έρχονται μετά την υπογραφή και της τελευταίας εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας, που δίνει το «πράσινο φως» για την έκδοση των συνταξιοδοτικών αιτήσεων που κατατέθηκαν από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά. Την ίδια στιγμή, με το σταγονόμετρο πληρώνονται οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, που λόγω επανεξέτασης από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) διεκόπησαν, παρά την πρόβλεψη για παράταση χορήγησης όσο διαρκεί η αναμονή.

Η ανησυχία είναι διάχυτη στους κόλπους των ατόμων με αναπηρία, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί εάν η απόφαση για περικοπές των ήδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές, θα αγγίξει και τις «προσωπικές διαφορές» στις αναπηρικές.

Το θέμα αναμένεται να διευκρινιστεί εντός των επόμενων ημερών, ενώ στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας βρίσκεται και το τελικό πόρισμα της επιτροπής που συστάθηκε για τον καθορισμό ενιαίων κανόνων στην απονομή και στον υπολογισμό των αναπηρικών συντάξεων σε παλαιούς και νέους δικαιούχους, με «ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

loading...
Top
xmlns:og="http://ogp.me/ns#" xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#"