Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Βατοπεδίου

 

 

Αθώοι κρίθηκαν -οριστικά- και οι 13 κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, όπως αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από δύο χρόνια δικαστικής διερεύνησης. Οι κατηγορούμενοι υποδέχτηκαν την απόφαση του δικαστηρίου με αγκαλιές και ασπασμούς, σε μία αίθουσα που ήταν κυριολεκτικά κατάμεστη, καθώς παρίσταντο ιερείς και πιστοί απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Κύπρο.

Με το άκουσμα της ετυμηγορίας, οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν: «Άξιος ο γέροντας», «Χριστός ανέστη».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε παρεμπιπτόντως ότι η λίμνη και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο, αν και αυτό το ζήτημα θα κριθεί από τα αστικά δικαστήρια.

Ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης είχαν αναδειχθεί ο ηγούμενος Εφραίμ και ο δεύτερος τη τάξει στην Μονή, μοναχός Αρσένιος, οι οποίοι παραβρέθηκαν σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια ο ηγούμενος Εφραίμ δήλωσε: «Ευχαριστούμε το Θεό και την Παναγία για την αίσια έκβαση της υποθέσεως και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε το Θεό».

loading...
Top
xmlns:og="http://ogp.me/ns#" xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#"