Κόντρα Παππά - Ν.Δ. για τις τηλεοπτικές άδειες

 

 

Αμείωτα συνεχίζεται η κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες. Αφορμή στάθηκε συνέντευξη του κ. Παππά στο ΑΜΠΕ, στην οποία επέκρινε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών για την προσφυγή τους στο ΣτΕ προκειμένου να ανασταλεί η υποχρέωσή τους να υποβάλουν ηλεκτρονικά δήλωση πόθεν έσχες. Όπως ανέφερε, η επιλογή τους αυτή «είναι ντροπή και οφείλουν με όρους αυτοσεβασμού να την αποσύρουν». Κατά τον κ. Παππά, «είναι προφανές ότι κάτι θέλουν να κρύψουν».

Ακόμη, έστειλε το μήνυμα ότι «ο καιρός όπου η Πολιτεία αντί να βάζει κανόνες, έκανε αβάντες για να μπορούν να κρύβονται όσα θέλουν ορισμένοι να κρύψουν, έχει τελειώσει».

Ορμώμενη από τις δηλώσεις αυτές του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής η Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι «ο αρχιτέκτονας της νέας διαπλοκής κ. Παππάς είναι εξ ορισμού ακατάλληλος για να κάνει υποδείξεις στον οποιονδήποτε».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τον χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά «αποτυχημένο “υπουργό - καναλάρχη”» και πρόσθεσε ότι αυτός και «οι παρατρεχάμενοί του είχαν αρνηθεί να φέρουν τα πόθεν έσχες τους στη Βουλή οι υπερθεματιστές του αντισυνταγματικού διαγωνισμού - παρωδία που έστησε».

«Τότε», συμπλήρωσε, «δεν τον ενοχλούσε διότι ήθελε να στήσει καναλάρχες με τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής και εγγυήσεις από βοσκοτόπια. Αυτό φαίνεται ότι είχαν απαιτήσει από τον κ. Παππά οι καναλάρχες που τον συναντούσαν μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή της η Ν.Δ. τον κατηγόρησε ότι «σήμερα παριστάνει τον αδέκαστο, αλλά δεν τον πιστεύει κανείς», ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Παππάς έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση επειδή «ανέλαβε να ελέγξει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ τον χώρο των ΜΜΕ και έσπασε τα μούτρα του αφήνοντας πίσω του μια ιστορία δυσωδίας και νέας διαπλοκής, που εξέθεσε τον ίδιο και το κόμμα του και ταλαιπώρησε τη χώρα». «Τον συμβουλεύουμε να αποδεχτεί το στραπάτσο του και να ξεπεράσει τις εμμονές του», συνέχισε.

Τέλος, τόνισε ότι η θέση της είναι ξεκάθαρη: «Οι ιδιοκτήτες καναλιών πρέπει να καταθέσουν “πόθεν έσχες”. Παράλληλα πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο από το συνταγματικά προβλεπόμενο όργανο της Πολιτείας».

«Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται και για τα δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η διαφάνεια είναι δύο έννοιες που δεν συναντήθηκαν ποτέ», κατέληξε.

Ο κ. Παππάς απάντησε λακωνικά λέγοντας πως καλωσορίζει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «οι καναλάρχες πρέπει να καταθέτουν “πόθεν έσχες“». Πρόσθεσε πάντως ότι οφείλει να πάρει θέση και υπέρ της καταβολής τιμήματος για άδειες, το οποίο -όπως σημείωσε- «δεν αξιώθηκαν να εισπράξουν επί 27 χρόνια».

«Ο δε πανομοιότυπος επαναλαμβανόμενος λίβελος εναντίον μου και της κυβέρνησης είναι καλοδεχούμενος αν βοηθά τη ΝΔ να πάρει θέση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος έστω και μία φορά», κατέληξε.

loading...
Top
xmlns:og="http://ogp.me/ns#" xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#"