Δίωξη για σύσταση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης στη Ρούπα

 

 

Ποινική δίωξη ασκήθηκε για τέσσερα συνολικά αδικήματα κατά της Πόλας Ρούπα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής. Η ίδια κατά την είσοδό της φώναξε: "κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλήκια. Είναι αιχμάλωτος πολέμου 6 χρόνων παιδί".

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη δεν αφορά σε ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα και σχετίζεται με τις κακουργηματικές πράξεις της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές και της διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων και στα πλημμελήματα της πλαστογραφίας και άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Η Πόλα Ρούπα κατά την είσοδό της στον εισαγγελέα αρνήθηκε να απολογηθεί καταθέτοντας μία έγγραφη δήλωση. Στην Εισαγγελία βρέθηκαν η μητέρα και η αδελφή της, οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί.

"Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική και πολιτική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαιη επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της εξόδου από την κρίση" αναφέρει μεταξύ άλλων.

loading...
Top
xmlns:og="http://ogp.me/ns#" xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#"