Αλλάζουν οι αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

 

 

Τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης που θα κατατεθεί τους πρώτους μήνες του 2017, προανήγγειλε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης “'Άκου να δεις” ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε., Απόστολος Αντωνούδης. Ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. τόνισε πως υπάρχει έτοιμο το σχετικό πλαίσιο και ο νέος φορέας θα έχει "ξεκάθαρα δημόσιο χαρακτήρα", με συμμετοχή δήμων αλλά και ιδιωτών.

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της “Εγνατίας”, υπό τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και με τη συμμετοχή δημάρχων - Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη, Θέρμης Θεoδώρου Παπαδόπουλου, Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη-, όπου και συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα του ΟΑΣΘ, ο κ. Αντωνούδης τόνισε πως υπάρχει έτοιμο το σχετικό πλαίσιο και ο νέος φορέας θα έχει "ξεκάθαρα δημόσιο χαρακτήρα", με συμμετοχή δήμων αλλά και ιδιωτών. "Το σχέδιο είναι έτοιμο να κατατεθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο", δήλωσε χαρκατηριστικά. Όπως ανέφερε, κανένας δήμος δεν θα εξαναγκαστεί, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι πολλοί είναι οι δήμαρχοι που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να συμμετέχουν στη νέα μορφή και κανένας ιδιώτης δεν θα αποκλειστεί.

Μάλιστα, τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα ο κ. Σπίρτζης θα βρεθεί σε μια κλειστή συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τον σχεδιασμό όλοι οι δήμαρχοι και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, ενώ υπογράμμισε ότι κανείς εργαζόμενος στον Οργανισμό δεν θα απολυθεί.

loading...
Top
xmlns:og="http://ogp.me/ns#" xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#"