Αφορολόγητο κάτω από τις 6.000 ευρώ και μείωση συντάξεων αποκάλυψαν Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου

 

 

Μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και της φορολογίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις έχει συμφωνηθεί, μεταξύ άλλων, με τους θεσμούς, όπως διέρρευσε από την ενημέρωση που έκαναν στους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Οι δύο υπουργοί εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για  το κλείσιμο του SLA (staff level agreement) την προσεχή Παρασκευή, καθώς και για συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, οι δύο υπουργοί ενημέρωσαν τους βουλευτές ότι το αφορολόγητο θα μειωθεί στα επίπεδα των  5.900 – 6.000 ευρώ.

Αναφορικά με τις συντάξεις φέρεται να είπαν ότι γίνεται αγώνας οι περικοπές να ισχύσουν από το 2020. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το μαχαίρι στις συντάξεις αναμένεται να αγγίξει περίπου 900.000 συνταξιούχους.

Στο ζήτημα των εργασιακών τονίστηκε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί τον εργασιακό μεσαίωνα που προτείνει το ΔΝΤ». Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν πάντως, οι δύο πλευρές φέρονται να είναι στην κατεύθυνση της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά τη λήξη του προγράμματος.

Οι δύο υπουργοί εκτιμούν επίσης ότι η συμφωνία θα προβλέπει διατήρηση πλεονασμάτων 3,5% για τουλάχιστον τρία χρόνια μετά το 2018, με την ελπίδα το θέμα να επανεξεταστεί μετά τις γερμανικές εκλογές.

Εκτιμούν επίσης ότι μετά το Eurogroup θα υπάρξει πρωτοβουλία από τον Γ. Ντάισελμπλουμ για έναρξη της συζήτησης για το χρέος ώστε να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένα μέτρα πριν την έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στις 22 Απριλίου.

loading...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Top
xmlns:og="http://ogp.me/ns#" xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#"